Tekel bayileri yüksek komisyonlar nedeniyle bazı sigaraları satmayı durduruyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco'nun (BAT) sigaralarını artık satmayacaklarını açıkladı. Bayiler, firma ile görüşmeler sonuçsuz kalınca boykot kararı aldı.

Tekel bayileri yüksek komisyonlar nedeniyle bazı sigaraları satmayı durduruyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco'nun (BAT) sigaralarını satmayacaklarını duyurdu, bayiler boykot kararı aldı ve firma ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmadı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara firmalarının esnafın kar marjını azalttığını belirterek British American Tobacco’nun (BAT) sigaralarını artık satmayacaklarını duyurdu. Bu kararın ardından bayiler, boykot kararı alarak raflara açıklamalar astılar.

Dündar, ‘X’ hesabından yaptığı açıklamada, sigara satan bayilerin neredeyse hiç kar etmediğini ve alışveriş bütünlüğünü korumak adına sigara satmak zorunda kaldığını söyledi. Ayrıca, sigara karının BAT firmasının yeni satış politikası ve yüksek komisyonlar nedeniyle sıfıra indiğini belirtti ve BAT yetkilileri ile yapılan görüşmenin olumlu sonuçlanmadığını açıkladı.

Dündar, bundan dolayı hem bayilerin hem de müşterilerin lehine BAT firmasının 'hiçbir ürününü' raflara koymayacaklarını duyurdu.

Firma tarafından yapılan açıklamada ise BAT marka sigara gruplarının satışının devam ettiği belirtildi. BAT, ürünlerin satışının sonlandırıldığı haberlerinin asılsız olduğunu ifade etti ve ürünlerin Türkiye genelindeki perakendecilerde sorunsuz şekilde devam ettiğini belirtti.

BAT Güncel Sigara Fiyatları 2024:

 

- Kent D Line Blue, Grey: 65 TL

- Kent D Range Blue, Grey, Blue Long, Grey Long: 61 TL

- Kent Dark Blue, Dark Blue Long, Switch: 60 TL

- Kent Slims: 67 TL

- Rothmans: 57 TL

- Tekel 2000: 56 TL

- Tekel 2001: 60 TL

- Viceroy: 60 TL

- Pall Mall: 61 TL

- Maltepe & Samsun: 61 TL